Kwaliteit

Het horloge

Kuyl hanteert als uitgangspunt dat het bieden van keuzemogelijkheden niet ten koste mag gaan van kwaliteit. Om die reden zijn voor het horloge met zorg kwalitatief hoogwaardige onderdelen en materialen uitgekozen. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van onderdelen die handmatig zijn gefabriceerd, hetgeen zorgt voor een exclusieve karakter en dito uitstraling. Bij het ontwerp is niet alleen rekening gehouden met stijl, maar ook met draagcomfort. Een Kuyl horloge kan onder vrijwel iedere omstandigheid gedragen worden.

De volgende onderdelen en materialen vindt u terug in een Kuyl horloge:

Shell Cordovan lederen band

Shell Cordovan is een exclusieve leersoort die veelal gebruikt word voor handgemaakte schoenen. Het paardenleer staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. De banden zijn volledig met de hand gesneden, gevuld en gestikt. In tegenstelling tot machinaal gelijmde horlogebanden, zijn deze handgemaakte banden met hoogkwaliteit garen doorgestikt. Dit resulteert in een mooier afgewerkt product met een langere levensduur.

Krokodillen lederen band

De banden zijn gemaakt van echt krokodillen leder. De banden zijn volledig met de hand gesneden, gevuld en gestikt. In tegenstelling tot machinaal gelijmde horlogebanden, zijn deze handgemaakte banden met hoogkwaliteit garen doorgestikt. Dit resulteert in een mooier afgewerkt product met een langere levensduur.

Kast en uurwerk

De kast van het horloge is gemaakt uit een massief stuk edelstaal. Het is waterdicht tot 5 ATM en heeft een geschroefde kroon. De diameter van de kast bedraagt 44 mm en heeft dikte van in totaal 11 mm. Het saffierglas op de boven- en onderkant is dubbel ontspiegeld en krasvast. Het uurwerk is van het type SW200. Dit is een automatisch opgewonden uurwerk van Zwitserse makelij.

Wijzerplaat

De wijzerplaat is met veel aandacht voor detail handmatig gefabriceerd. De cijfers en seconde-indexen, beter bekend als appliques, zijn in de wijzerplaat geklonken. Voor wat betreft de wijzerplaat en de appliques, heeft u de keuze uit tien verschillende kleurcombinaties.

Wijzers

Het model van de wijzers laat zich het best omschrijven als strak en tijdloos. Als gevolg van de eenvoud van de wijzers, is het horloge uitstekend afleesbaar. Voor de kleur van de wijzers bestaan dezelfde keuzemogelijkheden als voor de appliques.